Monday, June 1, 2009

BILA SUAMI.......

Semalam we attended 3 wedding ...

2 grand wedding and one small one dekat Serkam.

sebenarnya yang dekat kampung tu rumah Tok sedara sebenarnya....

Kami singgah kat rumah Tok harun tu dah lepas asar (RBB ada ceramah di balai bacaan berhampiran)

Tuan rumah dah kemas balai dan dah angkat kerusi meja pun. Tapi kami pun saja nak singgah (tak meant nak makan pun)

No its not the wedding sebenarnya focus of my story...

But... its about my dilemma..

serkam is my kampung... (okay...point of the story)
tapi bila tok harun menjenguk di pintu rumahnya...(u all ingat sape yang di alu-alukan dulu)
wei... bukan cucu dia tahu tak....cucu menantu dia...(oh.....(serunya panjang) ustaz .....penuh ceeria)

ustaz.....blah....blah...ustaz...blah...blah...

my name wasn't mention at all...

(sebenarnya... I don't mind... sebabnya jika bukan suamiku begitu... atuk tu tak ingat pun nak cari cucu dia ni)
bukan sebab cucu dia tak glamor... tapi cucu dia ni low profile bebenau... dah tu... tak reti campur orang... memang padanlah dengan muka ku ini)

kadang-kadang ada bagusnya jugak dijodohkan dengan orang yang PR nya lebih baik daripada kita...
at least... orang masih ingat kita... sebab kita memang sentiasa ada dengan hubby kita lah kan..

rasanya...
Dr zakiah pun bersetuju...

sebab orang kampung lebih mesra dengan suami nya daripada anak jati kg serkam itu sendiri...

lagipun kan senang kan...
pasal kita pun memang tak reti nak beramah-tamah... tumpang keramahan suamilah nampaknya.

What if suami kita tak ramah....

adakah kita akan dilupakan????

atau kalau suami kita tak ramah... kita pulak akan lebih ramah (secara perbandingan)

entahlah....

2 comments:

sikulat said...

ahahhaa.. adakah kami telah dilupakan ?? macam ye tak kot ? kalau diorang masih ingat saya.. mesti ingat budak Nor yang macam budak lelaki naik basikal keliling kampung dulu.. hahahahahhaa

Zakiah said...

memang betul tu kak ngah. Saya ni kalau balik kg, org akan tanya 'dak puzi kau mana?' atau 'dak puzi kau sihat?' Hari tu pergi kenduri rumah Nek Sarah, bila bersalam2 saya pun notis org kenal benar dgn suami saya org klang tu... Dan mcm yg kak ngah kata juga la, lega sebenarnya sebab kita sendiri tak tahu mcmn nak beramah-tamah. Biar jelah 'dak puzi' tu yg beramah tamah.....