Thursday, November 27, 2008

PENGALAMAN JADI PENGIRING MBR....


sejak akhir-akhir ini, RBB sering kali dapat jemputan untuk membentang kertas kerja jemputan daripada pelbagai pihak termasuk IPT. Terbaru ummi ikut RBB membentang kertas kerja di UIA. Tension bukan main lagi RBB sampai terlepas program alumni dia yang sangat meriah (I know he missed that program so much). Nak buat camna....


Terkini ummi ikut RBB present paper kat Genting Highland. Ummi dah tiga kali ke Genting sebab ada bengkel. Setiap kali ummi ke Genting, memang ummi begitu sibuk sebab kena bina modul, buat soalan atau buat proposal. Kebetulannya semua bengkel itu dibuat di Hotel Seri Malaysia. Tapi dek kerana terlalu sibuk ummi tak pernah perasan pun yang tv kat bilik hotel tu ada siaran astro. Seperkara lagi sebelum ini setiap kali ke sana ummi bersama rombongan menaiki bas tapi bila mengikut RBB ummi dapat pengalaman mendaki bukit genting dengan menaiki kereta. Perjalanan menaiki bukit genting dengan menggunakan bas adalah pengalaman yang penuh sejarah.


Kali pertama menaiki bas, semua passengers suspen sebab driver ni sepanjang masa menuruni bukit tu sibuk menalipon menggunakan hp tanpa menggunakan hands free. Kami semua berdoa agar perjalanan kami selamat. Kali kedua menaiki bas, kami di maklumkan salah sebuah bas telah mengalami kerosakan dan hanya tinggal satu bas sahaja untuk membawa kami semua pulang ke Melaka. Jadi masing-masing berebut-berebut untuk naik bas sebab nak cepat pulang bertemu ahli keluarga masing-masing. Kali ketiga pulak bas yang kami naiki rosak betul-betul separuh perjalanan menuruni genting itu. Dalam erti kata lain kami tersandai di tengah-tengah perjalanan menuruni genting itu. Mujur drebar bawa peralatan lengkap untuk membaiki bas jadi sempat lah kami jadi pengembara di pinggir bukit genting menikmati kehijauan alam semula jadi selama hampir sejam.
Walau apa pun, RBB memang dah berpengalaman membentang kertas kerja. Masa di UIA umi duduk dalam dewan kuliah fakulti undang untuk mendengar presentation RBB. Memang menarik dan tidak menjemukan. Tahniah buat RBB..... keep it up.. hi hi hi.... Nanti kalau bentang paper lagi umi nak ikut lagi.... Lepas ni RBB ada jemputan ke Kelantan plak.... Buat anak-anak ummi kalau u all nak gi pergi sendiri lah nanti yerk.... Kak cik ngan wani umi tinggalkan kat rumah sedara rapat dia kat sungai buluh.


No comments: