Sunday, April 26, 2009

pertama kali ambil MC...

Sepanjang sejarah perkhidmatan sebagai guru, boleh kira berapa kali ummi ambik MC. Rasanya masa kat sekolah seri mahkota dulu sekali aje kot. Masa di maktab... inilah kali pertama ummi ambil MC. Pernah jugak dapat MC tapi ummi masih pergi maktab....

So this morning I went to poliklinik ayer keroh. Alhamdulillah tak payah menunggu lama walaupun klinik tu menumpang kat bangunan kota gemilang tapi efficient jerk gayanya. Efficient lah bila ummi tak perlu menunggu lama macam kat poliklinik peringgit dulu. Dah lah tu...sampai masa dapat jumpa doktor ... hampeh betul... doktor tu tak angkat muka langsung untuk memandang patient dia. Ambil bp pun tidak... Ummi kononnya nak apply mc sebab demam dan batuk... tak jadi sebab doktor tu tak ada PR langsung. Serik betul ummi. Sebab tu hari ni ummi ke ayer keroh.. walaupun klinik tu kelihatan macam klinik kat India (dia orang menumpang bangunan tu sebab klinik mereka tengah renovate... bangunan tu berkulat).

kelihatan macam suasana klinik kat third world sebab semua benda transparent.... macam klinik kat gaza... tapi okay lah... umi puas hati... tak payah tunggu lama-lama... bila masuk jumpa doktor.... muka dia alah-alah muka cikgu gitu... (muka cikgu .... macam stern.... tegas... tapi tak garang) I prefer wajah begitu ...daripada muka doktor yang macam muka cikgu pelatih PISMP... wajah comel-comel.... baby face gitu.....buat kita tak yakin... ye ke..doktor dia ni.... macam tak caye je... cikgu-cikgu pelatih ummi tu kalau gi sekolah rendah mesti anak murid suka... sebab macam wajah kakak-kakak dia orang ajer....Hemmm macamana lah nak control student...boleh ke.... cuba jawab....(u all pismp students mesti kena buli kat sekolah nanti)

So ringkas cerita... Ummi describe the pain that I have been suffering for 3 month (almost or more) I don't remember. I am already immune to it... Kesakitan nya akan bertambah atau mengurang.. depending on how I work or overwork... of course bila dah jadi student balik ni.. I will be overwork. So dia ambil BP.... confirm...I'm not a high blood pressure patient. She asked me whether I have checked my sugar and cholesterol level... umi kata .. sugar..yes but...cholesterol...no. So she set an appointment for an overall checkup.. due next two week... sebab checkup tu hanya ada on friday sahaja. Next friday is a holiday... fine... I said okay... moga-moga they won't assign me for another outstation on that day....

So umi pergi farmasi... pun tak perlu tunggu lama....

I was given a day off by that nice doctor.... So today I am away from maktab... a rest day for me...

so Hajar, (my little nurse) ummi dah pergi buat checkup... buyah dah hantar ummi...walaupun today dia busy sebab ada audit sirim kat ofis dia.

untuk Ummu Aiman (kat Syarodz) hopefully she read entry ummi ni....

HAPPY BIRTHDAY TO YOU... WE ARE PROUD TO HAVE U AS A DAUGHTER....U HAVE GIVEN US A HAPPY 17 YEARS..

Moga tahun ni Eman lebih berjaya lagi dalam kehidupan (with ur SPM coming soon)

Ummi and Buyah wish you a happy birthday.....

WE LOVE U.....

2 comments:

shin eyeman said...

thank you!!1
cayang umi jugak..
hehheheh

kimarejha said...

EHMM...JGN LUPE WAT CHECK UP 2....JGN DITANGGUH2 KN LG...CKP AWAL2 KT KWN2...BG LA CHANCE KT UMI