Friday, April 24, 2009

Lagu sedih di Sedili...

friday 17 april

handphone berdering...
suara ketua penasihat PPIM.... halimah u kena pegi camping kat sedeli... nama u ada dalam senarai..

hidup ummi tiba-tiba jerk jadi huru-hara... macamana ni... tiba-tiba jerk nama naik ni... biar betul..hari tu kata tak payah pergi... kenapa jadi begini.

Monday 20 april...
no ustazah fatimah di dail...
Halimah... akak dah jumpa pengarah.. akak dan kak mon tak pegi tapi halimah kena pegi..
lah .... macam tu pulaknya.....why me???????

handphone berdering...
Halimah... u kena pegi....juga.... suara ketua penasihat..... arahan yang tak boleh dibantah lagi...

dalam hati siapalah aku... pensyarah baru... yang tak ada apa-apa kuasa... kecuali menuruti perintah.

so....
program ke PWTC terpaksa diganti oleh orang lain....

21 hb april...
pukul 8 pagi lagi kami berempat... umi, zizah, halimah jtp dan ketua penasihat bertolak ke sedeli, kota tinggi.

misi kami mengiring guru pelatih untuk kursus kepimpinan asas.....

di sedeli sakit belakang ummi menjadi2. .... umi called kawan minta cari kan orang lain to replace me for another course dekat KL dari 27 sampai 30 april... umi kata umi tak sihat....

24 april ....
bertolak balik ke melaka...

rupa-rupanya riuh lah dekat maktab.... halimah tak sihat.... tak dapat pergi kursus...

oh....tuhan... mengapa jadi begitu... ambil MC tu perkara luar biasa buat ku...
rasa-rasanya my students pun tahu betapa aku suffer sakit belakang....
still ummi tak ambil MC...

tapi,,,, sekali umi minta pengecualian untuk menghadiri kursus... itu pun sebab dah berlanjutan beberapa kursus yang umi kena hadiri....

semua orang ...... tahu... tiba-tiba nama umi naik.....sedihnya........

2 comments:

Serikandi Mujahidah... said...

bny2 kn bsabar ye cikgu..Allah xkn menguji hambaNya klu Dia tahu hambaNya xmampu..

yginsaf4 said...

siannyerrr.. salamm ukhuwah ummi itteww