Friday, October 30, 2009

SEMANGAT SI IBU INI...

So finally I presented my new proposal topics to Dr Rahim....
It does not need an hour for him to reject my proposal...
so finally I am on the old track....proceeding with my old topics..

tapi tak tahulah ....agaknya Dr Rahim dah bacakan doa apa agaknya..
tetiba aje umi rasa bersemangat dengan tajuk lama umi tu...

so first thing umi buat adalah membuka internet...
membetulkan bab 1 dan 2 dengan beberapa correction atas saranan dr rahim...
lepas tu...umi focus pada model pengajaran...dan alhamdulillah...umi dah boleh nampak 3 model yang umi nak fokuskan dalam kajian umi tu...

Model transactional...model transmissive....dan model transformative...
atau dalam teori yang anak-anak murid umi dah biasa kenal...
model behavioral...model information ...dan model social-humanis...(senangkan)

mulai hari tu...umi dah kembali bertenaga (I mean my mind...jadi active semula)

bila umi buka folder yang tersusun atas study table umi...rupa-rupanya ada banyak bahan dah umi download dan print...sangat related...cuma umi tak buat summary dan congest kan dia dalam penulisan umi...

cuma hari ini....bila dapat phone call daripada kak yani menyatakan ...
ada offer untuk membentangkan conceptual paper di UTM pada 18 Nov...ini bagi sesiapa yang berminat...

hmmmph...kesuspenan umi semakin bertambah lah pulak...berminat memanglah tersangat berminat...
tapi masalahnya.....

AM I READY????

tapi apa pun ...bentang memang kena bentang..paling tidak pun 28 Nov ni memang kami kena bentang depan external penyelia (from UTM faculty of education tapinya...) stil external to me lah...

well.....yang penting I am on the track....
semoga berjaya (doa umi untuk diri sendiri)

thank u pada anak-anak yang balik bercuti kat rumah ni dan membantu umi dia..
dapur telah umi swastakan pada anakanda abu zar...(dengan penuh kasih sayang)
mengemas rumah buat anakanada siti hajar (dengan penuh kerelaan)
Membasuh, melipat dan mensterika baju kepada anakanda umu aiman dan mashita...
menjaga kucing-kucing comel kami kepada anakanda wani dan najihah...

Okay lah kan...umi ada ramai anak...sesekali mereka ni berbakti pada umi terutama dalam saat mendesak macam ni kan orait tu...

Oh lupa thank u to my beloved husband ...yang sentiasa memberi sokongan moral...

1 comment:

gie said...

alright ummi..jom kita masuk gear 3...keh,keh..nak buat hipotesislah pulak..tau tak mana2 pakar yang saya boleh rujuk...