Saturday, May 16, 2009

BUAT SEMUA ANAK-ANAK DI KPLI PK AMB JUL2008


sesuatu yang tak pernah ku lalui....meniup lilin di atas kek....


surprise buat ummi... kek selamat hari ibu...(sebenarnya umi tengah bersedih sebab tak dapat jumpa eman dan eta kat syarodz pada hari ibu)
Sebenarnya umi tak tahu nak respon macamana... seldom that I get a surprise like this...
thanks to my mentee... KPLI PK AMBILAN JULAI 2008.




Oleh kerana dari pagi lagi umi dah bad mood.. so hari ini umi plan nak puasa... puasa sunat hari isnin.. tapi tak jadi.. meraikan anak-anak mentee umi...


thank you kerana hantar gambar... so dapat lah umi simpan sebagai kenangan..


Julai 2008,
Melangkah masuk pelajar-pelajar KPLI ini dengan penuh harapan untuk memulakan langkah sebagai seorang bakal guru.

dan Ummi dengan rasminya di lantik sebagai mentor mereka semua (18 orang kesemuanya)

Bermula daripada hari pendaftaran sehinggalah minggu suaikenal.. mereka bersama dengan ummi cuma selepas itu umi tidak lagi kerap berjumpa kerana umi tidak ditugaskan mengajar subjek EDU dengan mereka.

So... mereka telah pun menamatkan praktikum.. dan akan menghadapi exam minggu depan...

Ummi doakan agar mereka semua berjaya dan dipostingkan di tempat yang sesuai dengan mereka.

Datang daripada pelbagai latarbelakang akademik kemudian telah nekad untuk berkhidmat kepada pelajar-pelajar istimewa di sekolah-sekolah. Umi yakin mereka mampu melaksanakannya.

Untuk mentee umi ini diucapkan terima kasih tak terhingga... terutamanya ketika kalian semua buat surprise pada hari ibu baru-baru ini. Segan pulak nak tiup lilin... (selama hidup tak pernah tiup lilin di atas kek).

Terima kasih buat Roihan yang emelkan gambar sambutan hari itu... (kalau tahu ... cari baju lawa-lawa sikit).

Apapun buat kalian semua... di wajah mu telah terpancar wajah seorang guru... selamat hari guru... dari seorang guru...

love u guys.... jangan lupa saya nanti bila dah posting nanti... keep in touch...

6 comments:

nurroihan said...

buat Ummi, terima kasih atas segalanya...sory la kek simple2 aje...heheh....semoga Ummi sentiasa dirahmati Allah selalu....

rossa said...

Ummi,
sy sayang Ummmi...
sy arap Ummi hepi n jgn sedih2 lagi...
best tak kek ari tu?hehehehe

lilywahida said...

semoga Ummi sentiasa diberkati Allah dunia akhirat....sorry ye Ummi sbb ari tu sy tak dapat bersama-sama kawan2 untuk meraikan Ummi sempena hari Ibu...

haziela said...

dari mata turun ke hati
dari hati meresap ke dalam jiwa
begitulah indahnya pertemuan antara kita Ummi & Ila
semoga hubungan ini kekal abadi
luv Ummi sokmo

yuyue said...

Untuk Ummi,
walaupun tidak berkesempatan bersama Ummi dan kawan2 meraikan hari Ibu yang pernuh bermakna, sy mendoakan kebahagiaan Ummi. salam sayang 4eva

che' puan besar said...

assalamualaikum..
Buat ummiku sayang,
Pertemuan dengan ummi mengingatkan saya kepada emak yang dah lama meninggal..
Sedari hari pertama pendaftaran,membuatkan hati saya begitu tenang dapat berjumpa ummi...
Apatah lagi ummi sebagai mentor saya..
Saya sayang ummi